mac@eivissa.es · 971 302 723

Exposició PugetAquest divendres dia 27 de maig s'inaugura l'exposició de fotografia de Narcís Puget Riquer (1916-2016) amb motiu del centenari del seu naixement.
La inauguració es farà al Museu Puget a les 19:00 hores i está prevista l'assistència del regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur, la directora del Museu, Elena Ruiz i les dos filles de l'artista, Guillermina i Asunción Puget Reig.

A l'exposició es presenten 53 fotografies realitzades per Puget Riquer (1916-1983) en les dècades dels seixanta i setanta del segle passat. Es tracta de mostrar una faceta inèdita davant el públic d'aquest artista gràcies al qual va poder constituir-se aquest museu. Es dóna la circumstància que el dia 27 de maig es compleix el centenari del seu naixement, motiu pel qual el museu ha volgut fer coincidir la data amb aquesta exposició.

Al costat de les fotografies es mostren també càmeres i objectes de treball que li van pertànyer, la qual cosa afegeix un interès didàctic a l'exposició.

Va ser Puget Riquer qui va fer donació a l'Estat del conjunt de 131 olis, aquarel·les i dibuixos, tant d'ell com del seu pare, Narcís Puget Viñas (1874-1960 ), llegat que va ser acceptat per Reial Decret el 22 de desembre de 1982. El 2007 es va obrir al públic el museu dedicat a tots dos, conegut com a Museu Puget. A l'obertura de Can Comasema (Dalt Vila), hi van concórrer el Ministeri de Cultura i l'Ajuntament d'Eivissa.

Enllaç a:
· Informació de l'exposició

Joan ClapesL’exposició vol posar de manifest la importància de la creativitat en el desenvolupament, realització i felicitat personal.

És determinant permetre que, en les trajectòries de la nostra vida, tenguin cabuda les diferents maneres d’expressió lligades exclusivament a la determinació personal i no a la formació acadèmica o dels judicis maniqueus, ja que només si deixam fluir la creativitat i la imaginació entendrem que la realitat mai és prosaica sinó una aventura on la llibertat és el seu principal ingredient.
Reconèixer la capacitat de troncar la quotidianitat, quan aquesta és contraria o negativa, requereix l'entusiasme. Només aquesta actitud pot convertir la vida no en una successió de fets, ni tampoc en un combat o en una resignada acceptació d’allò sobrevingut, sinó en alguna cosa conscient amb verdader i profund sentit.

Vontin
Exposició: Heinz Vontin. fotografies | Museu Puget (sales de temporals)
Període: del 9 d'abril al 31 octubre 2014 · Contingut: 40 fotografies b/n de Heinz Vontin procedents de l'Arxiu d'imatge i so del Consell d'Eivissa

Sarah Nechamkin

En exposició fins al 31 de desembre de 2013

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es